29 Eylül 2016 Perşembe

Sting - 57th & 9th

Sting'ten yeni haberler var.......Yeni albüm 57th & 9th


Bu sabah JOY FM'de Sting'in yeni çıkacak albümünden ilk single'ı dinledim. Brand New Day albümünden sonra çıkan albümleri beni pek heyecanlandırmamış, o eski Police günlerini iyice özler olmuştum. Özellikle 2013 yılında raflarda yerini alan "The Last Ship" sanatçının kariyerinde benim için bir soru işareti olarak kalmıştı. Her yeni gün , yeni bir macera misali sabah radyoda DJ Barthez'in sözleri ile yeni single yeni şans dedim. "I Can't Stop Thinking About You" Sting'in yeni albümünden duyduğumuz ilk şarkı.Hareketli ve Stingvari diye özetlenebilecek bu parçayı beğendim. Umarım ki ilerleyen günlerde çıkacak albümü de beğeniriz. Albümdeki müzisyenler ise Sting dinleyenlere tanıdık. Türkiye'de de epey tanınan gitarist Dominic Miller, davullarda Vinnie Colaiuta ve Josh Freese. Bunun dışında Last Bandoleros da albüme katkıda bulunanlardan.

Albüm 3 farklı şekilde sunulacak müzikseverlere.

1- Standart Edition : Dijital,CD,Plak olarak sunulacak.

2 - Deluxe Edition : 3 tane bonus track bulunacak. Bunlar canlı kayıtlar. İlki "I Can't Stop Thinking About You" parçasının "L.A. Version" kaydı. İkincisi bir Police klasiği "Next to You" (bu parçayı Last Bandoleros ile beraber seslendiriyor). Son olarak da yeni albümdeki "Inshallah" adlı parçanın "Berlin Sessions Version" kaydı.

3 - Super Deluxe Edition : Deluxe edisyonuna ek olarak Sting tarafından alınan notlar,Sting ile yapılan röportaj, "Next to you" performans kaydı ve fotoğraflarını içeriyor.

Albüm gelsin dinleyelim, keyifli dinlemeler.......



27 Eylül 2016 Salı

Liste - Timur Soykan

Liste - Timur Soykan'dan güncel bir polisiye.....


İçinde bulunduğumuz günler, siyasi açıdan çok hareketli oldu Türkiye için. 15 Temmuz darbe denemesi, arkasından OHAL ve cemaat ile devlet arasındaki güç savaşı son zamanlarda en önemli gündemimiz oldu. Cemaatin devlet kurumları içerisindeki yapılanması ekseninde gerçekleşen bir siyasi polisiye Timur Soykan'ın kitabı.



Kahramanımız Cinayet Büro Amiri Çavlan, aynı zamanda başbakanın ikinci dereceden kuzeni. Devletin zirvesinin buluştuğu bir toplantı sırasında, toplantının yapıldığı köşkte bir cinayet işlenir. Bu cinayetin çözülmesi için başbakan tarafından bizzat görevlendirilir Çavlan. Cinayet günü dahil dört günlük bir süreyi içeren kitapta sadece ilk gün 104 sayfa sürüyor. Kitap genel olarak akıcı ve heyecanlı temposu ile okuru olaylarla beraber sürüklemekte. Cemaat, MİT, eski polisler , hükümet etrafında dönen tüm olaylar soluk soluğa. Herkesin birbirinden şüphe ettiği , bu şüphelerin okura da geçtiği bir gerçek. Cemaat yapılanmasının her gün gazetelerde başka bir yönünü okuduğumuz bu günlerde, kitap kurmaca olmaktan çıkıyor biraz da.


Yazarımız Posta gazetesinde haber müdürü. Yıllardır birçok gazetede muhabirlik ve editörlük yapmış olan Timur Soykan'ın 4.kitabı Liste. Bu kitabının bazı kısımlarında daha önce yayınlanan diğer polisiye kitaplarından "Zavallı" 'ya atıflar var. "Zavallı"yı da okumak için teşvik edici ufak ekmek kırıntılarını dikkatlice toplayabilirsiniz.

Keyifli, sürükleyici bir siyasi polisiye. Konu tanıdık, kahramanlar çok bildik. Polisiye sevenler için tavsiye ederim.

Keyifli okumalar....


23 Eylül 2016 Cuma

The Nice Guys - Bir Shane Black filmi.....

The Nice Guys (2016) - Bir Shane Black filmi.....

Söz konusu film Shane Black filmi olursa kendinizi sürprizlere hazırlamanız gerekir. Daha çok Kiss Kiss Bang Bang filmi ile tanınsa da Lethal Weapon, Long Kiss Goodnight, Last Action Hero, Iron Man 3 gibi filmlere de imzasını atmıştır. Bu sezon Lethal Weapon'ın televizyon için dizi uyarlaması ile de yıl boyu gündemde olacak Shane Black. Fakat özellikle bu film Kiss Kiss Bang Bang'e benzerliği ile dikkatleri çekiyor.

Evet gelelim filmimize, Russell Crowe (Jackson Healy) ve Ryan Gosling (Holland March) ikilisinin film boyunca yaptıklarını seyrederken özel dedektif March'ın kızı Holly rolünde ise Angourie Rice iyi iş çıkarıyor genç yaşına rağmen.



Film eğlenceli bir kara mizah. Film boyunca dedektif March'ın sakarlıkları ile eğlenirken , diğer yandan da dedektif Healy'nin aksiyon sahnelerinde adamları pataklamasını izliyoruz. Yetmişli yıllarda geçen hikayemize elbette o yılların güzel müzikleri eşlik etmekte. The Temptations, Kool & The Gang , Earth, Wind & Fire , Bee Gees ve daha birçok efsane grup ve şarkıcının sesleri ile o yıllara gidiyorsunuz. Filmin konusu içerisinde otomobil endüstrisi de var, 1978 yılı ve öncesine ait Amerikan arabaları da filmin fonunu süslemekte. Klişelerle dolu, absürt, eğlenceli bir film The Nice Guys. Seyrederken hem ben hem de Deniz keyif aldık, özellikle ben bazı sahnelerde çok güldüm.

İyi Seyirler.


Bonus : Filmin Soundtrack albümünün listesini aşağıda bulabilirsiniz.



  1. Papa Was a Rollin' Stone (The Temptations)
  2. Get Down On It (Kool & The Gang)
  3. Boogie Oogie Oogie (A Taste of Honey)
  4. September (Earth, Wind & Fire)
  5. Couldn't Get It Right (Climax Blues Band)
  6. Love and Happiness (Al Green)
  7. Dazz (Brick)
  8. Boogie Wonderland (Earth, Wind & Fire)
  9. Jive Talkin' (Bee Gees)
  10. Rock and Roll All Nite (Kiss)
  11. Ain't Got No Home (The Band)
  12. Escape (The Piña Colada Song) (Rupert Holmes)
  13. Lonely Boy (Andrew Gold)
  14. A Horse with No Name (America)
  15. Green Peppers (Herb Alpert & The Tijuana Brass)


20 Eylül 2016 Salı

Turin Brakes - Lost Property

Turin Brakes - Lost Property ile keyifli yolculuk.....


Akustik Indie Rock'ın en iyi temsilcilerinden Turin Brakes, en son albümü ile kulaklarımızın pasını silmeye geldi. Yaklaşık 4-5 aydır dinlediğim albümü, artık sizlerle paylaşayım dedim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki çok güzel bir yol albümü. Son tatilde yolda ailecek dinleme fırsatımız da oldu. Deniz ve Nehir de çok beğendi albümü. Favori şarkıları "Keep me around" , albümdeki ikinci parça.

Genel olarak albüme baktığımızda ; İngiliz soundunu hissetmemek mümkün değil. Üç yıl aradan sonra gelen albüm bu türü sevenlere müjde gibi. Yer yer klasik rock esintileri, bazen klasik balad formları, bazen de yenilikçi ritimler. Albümün genelinde büyülü bir akustik tadı kulağınızda kalıyor.



Olly Knights ve Gale Paridjanian ikilisi tarafından 1999'da kurulan grupta uzun yıllardır çalan Rob Allum ve Eddie Myer de harikalar yaratıyor. Şarkıların besteleri kadar sözleri de dikkat çekici. Vokal ise sizi başka diyarlara götürüyor.

Güzel bir albüm dinlemek istiyorsanız bu albümü edinin, Turin Brakes'i sevin , paylaşın.

Keyifli dinlemeler.


http://turinbrakes.com/home

19 Eylül 2016 Pazartesi

Kara Muska - Elçin Poyrazlar

Kara Muska - Elçin Poyrazlar



Gözü pek , acar muhabirimiz Selin Uygar tekrar karşımızda. Elçin Poyrazlar'ın Selin Uygar kahramanı ile ikinci kitabı. Bu serinin ilk kitabı "Gazetecinin Ölümü" polisiye severler tarafından çok sevilmişti ve serinin devamı dört gözle bekleniyordu. Hasret sona erdi ve "Kara Muska" raflarda yerini aldı.

Elçin Poyrazlar hakkında ise bildiklerimize gelince Cumhuriyet,Timeout, BBC Türkçe ve birçok yabancı kuruluşta gazetecilik yaptı. Ve son gelen haberlere göre de İngiltere Polisiye Yazarlar Birliği'ne üye olarak kabul edilmiş.



Kara Muska, temposu hiç düşmeyen, hareketli bir polisiye. Kitap ne kadar kurmaca olsa da, bu ülkede bunlar her an yaşanabilir ya da yaşanmıştır hissine kapılıyorsunuz. Kahramanımız Selin Uygar alışılmışın dışında kadın bir kahraman olunca ister istemez farklı bir açıdan bakıyorsunuz olaylara.
Yazarın ve kahramanın kadın olması standart polisiyelerden farklı bir tad verir okura, bunu özellikle  Patricia Cornwell kitaplarında fark edersiniz. Kara Muska siyasi polisiye türünde ve bir solukta okuyabileceğiniz akıcılıkta, ben bir günde bitirdim.

Selin Uygar ise ilk kitapta yaşananlardan sonra ülkesine geri dönmüş fakat o süre içerisinde ülke biraz değişmiştir. Ortadoğu'ya daha da yaklaşan ülke, cihatçıların cirit attığı hatta merkezi olan bir hale gelmiştir. Ve İstanbul emniyet müdürünün cinayeti ile bir anda deyim yerindeyse sahalara dönen Selin Uygar'ı birbirinden kötü sürprizler beklemektedir.

Keyifli bir Türk polisiyesi okumak istiyorsanız Kırmızı Kedi Yayınlarından bu kitabı kaçırmayın derim.

Keyifli okumalar....

http://elcinpoyrazlar.com/

14 Eylül 2016 Çarşamba

Beş Parasızdım ve.... DERVİŞ ŞENTEKİN

Beş Parasızdım ve.... DERVİŞ ŞENTEKİN

Bayramdan önce 221B dergisinde gördüğüm 5 tane polisiye kitabı alıp, bayramda kendime bir polisiye ziyafeti çekme niyetindeydim. Bu kitaplardan ikisi Derviş Şentekin'e aitti. Derviş Şentekin kitap severlerin yakından tanıdığı bir isim. 12 yıl Radikal Kitap'ta editörlük yapmasının yanı sıra, bir çok güzel makalesini de okumuştuk. Sonra Radikal'ın kapanması,Hürriyet'in internet bölümünde birçok kişinin işine son verilmesi gerçekleşirken Derviş Şentekin de bu gruptan ayrılmıştı. Gelelim kitaplara.




İlk kitap , "Beş parasızdım ve kadın çok güzeldi."
Kahramanımız , dünya gençler satranç şampiyonu olmuş, on yıl istihbaratta çalışmış, sonra kovulmuş ve boşanmış, çocuklu birisi. Yani bir polisiye kahramanda olması gerekenler sıralanmış, sosyal yaşantısında çok başarılı olamayan, bir türlü evli kalamayan, mutlaka bir çocuk sahibi ve sıradışı bir özellik sahibi. Bu tarz kahramanları daha çok kuzey Avrupa polisiyelerinde görsek de burada da karşımıza çıkıyor. Sıradan bir hikaye belki farklı bir şekilde anlatılsaydı farklı bir sonuç olabilirdi. Ama hikaye sıradan, anlatım sıradan olunca bir hayal kırıklığı ortaya çıkıyor.

Kitap genelinde sık tekrarlar var, ikinci kitap da birinci kitabın devamı olduğu için orada da tekrarlar devam ediyor. Bu zaman zaman can sıkmıyor değil. Konunun bir özelliği yok, sürükleyici mi derseniz o da değil. İlk kitap zınk diye bitiyor bir yere bağlanmadan ve ikinci kitap yoksa elinizde manasız bir durum. Aslında tek bir kitap olması gereken hikaye pazarlama stratejisi nedeniyle ikiye bölünmüş.

İkinci kitap ise ; "Beş parasızdım ve katilimi arıyordum"

Türkiye'de polisiyeyi desteklemek istiyor ve boşa harcanacak zamanınız var ise okuyabilirsiniz bu kitapları.






28 Mart 2016 Pazartesi

KODA - Karşıyaka Oda Orkestrası 1.yıl Kutlama Konseri - 26.03.2016

KODA yani diğer adıyla Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası kurulalı 1 yıl olmuş. Bu süre içerisinde bir çok başarılı konsere imza atan bu orkestranın elbette 1.yıl kutlamasını da kaçırmayacaktık. Kutlama konseri yine şef Rengim Gökmen tarafından yönetildi, solist ise yine tanıdık bir isimdi, KODA'nın genel sanat yönetmeni Teyfik Rodos. Aynı zamanda İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde solist sanatçı olarak görev yapan Rodos, KODA ile çok güzel bir konser verdi. Konser programı ise şöyleydi ;
Mozart - Don Giovanni - Uvertur
Mozart - Cosi dunque tradisci - KV 432
Mozart - Mentre ti lascio, o figlia KV 513
Mozart - Un baccio di mano - KV 541
Mozart - Per questa bella mano - KV 612  (Kontrabas : Cemre Burhan Çetin)

Bu eserlerin ardından biste bir Don Giovanni parçası daha seslendirildi.
Aradan önce Karşıyaka Belediyesi başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar geldi ve kısa bir konuşma yaptı. Atatürk'ün yolunda giden, sanata ve sanatçıya önem veren bir anlayışla bir orkestranın kuruluşundan bahsetti ve çok alkış aldı elbette. Sahneye pasta getirildi ve kutlama pastası başkan, maestro ve Teyfik Rodos tarafından kesildi.

Programın ikinci kısmında ise yine Mozart vardı.

Mozart - 41.Senfoni (Jüpiter) - KV 551
             -  Allegro vivace
             - Andante cantabile
             - Minuetto e Trio - Allegretto
             - Finale: Molto allegro

Karşıyaka Oda Orkestrası oluşumunda başta müzisyenler olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Benim, Deniz'in ve özellikle Nehir'in çok keyif aldığı konserlerin devamını diliyorum.


15 Mart 2016 Salı

Willie Nelson - Summertime : Willie Nelson Sings Gershwin (2016)





82'lik delikanlı Willie Nelson'dan 2016 yılının güzel albümlerinden biri geldi. Willie Nelson, Gershwin şarkılarını yorumluyor. Nelson zaman zaman yaptığı albümlerde caz standartları ile flört etmiş , kendi tarzı ile bu şarkıları seslendirmişti. 
1978 yılında yaptığı Stardust albümü bu standartlardan bazılarını seslendirdiği bir albümdür. Yeni albümde de seslendirdiği Gershwin parçası "Someone to Watch Over Me" o zaman da çok sevilmişti. Stardust albümü ise Billboard Country listelerinde 1 numaraya kadar yükselmişti.
Şimdi yine Nelson caza yaklaşıyor ve bu sefer Gershwin macerasına 11 şarkı ile kaldığı yerden devam ediyor. Willie Nelson, bu albüm için yaptığı parça seçimlerinde Frank Sinatra'nın daha önce kaydettiği Gershwin parçalarından ilham almış. Ve bu güzel albüm 26 Şubat 2016'da müzik marketlerde ve dijital platformlarda yerini aldı. 

Gelelim albüme , 11 şarkının bulunduğu albümde günümüzden tanıdık sesleri de duyuyoruz.
Seksenli yılların çılgın şarkıcısı Cyndi Lauper "Let's Call the Whole Thing Off" şarkısında , doksanların country-pop şarkıcısı Sheryl Crow ise "Embraceable You" şarkısında Nelson'a eşlik ediyor.
Albüm çok keyifli, Willie Nelson dinlemeyeli uzun zaman olduğundan mı yoksa albümün bu kadar caza yakın olmasından mı bilmiyorum ama Gershwin caz standartları her zaman keyif vermiştir bana. (Gershwin klasikleri de) Özellikle bu bahar günlerinde, hafif soğuk , hafif yağmurlu ve biraz melankolik zamanların eşlikçisi olabilir bu albüm. Dingin vokaller, temiz ve ustalıklı çalınmış enstrümanlar sizi dinlendirecek. Nelson'un geçen yıl Merle Haggard ile yaptığı düet albümü "Django & Jimmie" ustalara saygı niteliğinde bir "tribute" albümdü. Bu albüm de yine George ve Ira Gershwin'e bir saygı duruşu olmuş.

Müzisyenler tanıdık :)
Vokal ve akustik gitar - Willie Nelson
Hammond org ve piyano - Bobbie Nelson (yine akraba yine kız kardeş yine adam kayırmaca)
Armonika (mızıka) - Mickey Raphael (grubun eskilerinden)
Hammond org, piyano ve wurlitzer org - Matt Rollings
Bas Gitar - Kevin Smith & David Piltch
Davul - Jay Bellerose
Elektro ve diğer gitarlar - Dean Parks & Paul Franklin



Albümün parça listesi ve kısa notları aşağıda paylaşıyorum.

Keyifli dinlemeler.

1. "But Not for Me" - Girl Crazy (1930) müzikali için yazılan şarkıyı, aynı adı taşıyan 1943 yapımı filmde Judy Garland seslendirmişti.Ella Fitzgerald bu şarkının yorumuyla 1960'da Grammy almıştır.

2. "Somebody Loves Me"  - 1924 yayınlanan şarkının en popüler seslendirilişi, Kanadalı grup the four Lads tarafından 1952 yılında olmuştur.

3. "Someone to Watch Over Me" - 1926 yılında Oh! Kay müzikali için yazılmış ve caz standartları içerisine girmiştir.

4. "Let's Call the Whole Thing Off (featuring Cyndi Lauper)" - 1937 yılında Shall We Dance filmi için yazılmıştır. Fred Astaire ve Ginger Rogers başrollerde bu filmde.

5. "It Ain't Necessarily So"  1934 yılında Porgy and Bess adlı ingilizce opera için yazılmıştır, 1935 yılında New York'ta sahne konmuştur.Popüler icralardan biri de Cher & Larry Adler yorumudur.

6. "I Got Rhythm"    1930 yılında yazılan bu parça 1951 yılında çekilen An American in Paris filminde kullanılmış ve bu filmdeki diğer Gershwin parçaları gibi efsane olmuştur.

7. "Love is Here to Stay"  George Gershwin'in son tamamladığı parça olarak bilinir.Kardeşi Ira, George öldükten sonra sözleri yazmıştır. George Gershwin'in ölümünden kısa bir süre sonra 1938'de The Goldwyn Follies filminde kullanılmıştır. 

8. "They All Laughed" - 1937 yılında Shall We Dance filmi için yazılmıştır.Sarah Vaughan ve Ella Fitzgerald yorumları kaçmaz.

9. "Embraceable You (featuring Sheryl Crow)" - George ve Ira Gershwin'in 1928 yılında yayınlanmamış opereti East Is West için yazdıkları bu parça Girl Crazy (1930) müzikalinde Ginger Rogers tarafından söylendi.Billie Holiday yorumu dikkat çekicidir.

10. "They Can't Take That Away from Me" - Yine Shall We Dance filminden bu parça da.Charlie Parker, Frank Sinatra yorumlarına dikkat. 

11. "Summertime" - Porgy and Bess adlı ingilizce operanın şarkılarından biridir.

Country'nin babası Willie , sen çok yaşa :)

6 Şubat 2016 Cumartesi

Fatih Erkoç - True Love (2016)


2016'nın süprizlerinden birisi Fatih Erkoç'un ilk solo caz albümü oldu. Fatih Erkoç müzikle ilgilenmeye başladığı ilk günden beri cazın içerisinde olmasına rağmen önceki solo  albümleri pop müzik sevenleri sevindirmiş ve sonunda sıra bizlere gelmişti. Geçen yıl Ozan Musluoğlu'nun albümünde bir şarkı seslendiren Fatih Erkoç, bu yıl bize "True Love" albümü ile birbirinden güzel 10 şarkı armağan etti.


Gelelim albümüm detaylarına. Albümün prodüktörü Ferit Odman. Ferit Odman albümün prodüktörlüğü dışında albümde davulları da çalmış. Piyano Ercüment Orkut'a emanet , kontrabasda da Kağan Yıldız var. Aslında bu müzisyenler birbirleri ile çalışmaya alışık. Kağan Yıldız ile Ferit Odman, Kerem Görsev Trio'da beraber çalıyor. Diğer yandan Ercüment Orkut, kendi triosunda Kağan Yıldız ile beraber çalıyor. Albümde Fatih Erkoç trombonun hakkını veriyor. Misafir müzisyenler gelince ise efsane isim Neşet Ruacan, Till Eternity adlı şarkıda eşlik ediyor. Tolga Bilgin ise I Never Knew adlı şarkıda fluegelhorn(bir tür trompet) ile nefis bir solo ile ruhumuza dokunuyor.

Albümdeki tüm söz ve müzikler Fatih Erkoç'a ait. Kayıtlar ise İstanbul Babajım Stüdyolarında yapılmış. Albüm kapak ve iç kitapçık tasarımı daha iyi olabilirdi bence.(bu arada kapak fotoğrafları da Okan Bayülgen tarafından çekilmiş)



En kısa sürede Fatih Erkoç'u bu albümünün konseri için İzmir'e bekliyoruz.

Nehir de bu konserden çok keyif alacaktır.

Bu albümde favorim ikinci parça : Two Immortals.  Diğer parçalar da çok keyifli.

Güzel bir albüm, Edinmenizi öneririm, biz dinlerken çok keyif aldık.

Son olarak da Nehir ile Fatih Erkoç'un geçen yaz(mayıs 2015) Kos adası dönüşü beraber çekildikleri fotoğrafı da paylaşıyorum.

İyi dinlemeler....

 


15 Ocak 2016 Cuma

Sunay Akın'dan çizgiroman severler için bir hediye..... - HAYAL KAHRAMANLARI

Sunay Akın'dan çizgiroman severler için bir hediye..... - HAYAL KAHRAMANLARI

Sunay Akın'dan yine keyifli zaman geçirtecek güzel bir kitap. Bu sefer hayal dünyamızda büyük yer tutan çizgi roman kahramanları ve hikayeleri ile belki de hiç duymadığınız yanları ile karşımızda. Batmanden Caspera, Şirinlerden Zagora birçok çizgi roman kahramanının hikayesi var bu kitapta. Örneğin Flash Gordon ülkemizde hangi isimle kimin tarafından ne şekilde yayınladı biliyor musunuz ? Çizgi roman kurtları bu soruya yanıt verebilir belki ama Altan Erbulak gibi bir usta ile ilgili hikayeyi herkes okumak isteyecektir.
Sunay Akın her zamanki hikayeci ve akıcı üslubu ile hikayeleri çok güzel kotarıyor, konuları birbirine çok iyi bağlıyor ve bazen de finali güzel bir şiirle yapıyor.
Gerek kitaplarından gerekse tek kişilik gösterilerinden alışık olduğunuz sizi şaşırtmayan aksine eski bir dostu görmüşçesine sevindiren bu tarz, özellikle yayınladığı bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Ben kendimi çok şanslı hissederim çocukluğumda bolca çizgi roman okuduğum için. Bunun en büyük destekçileri elbette sevgili dayılarımdı. Elimden çizgi roman eksik olmaz, Red Kit, Teksas , Tommiks, Teks , Kinowa , Kızılmaske , Mandrake, Yüzbaşı Volkan , Abdülcanbaz ve daha adı aklıma gelen ama yazamayacağım kadar çok olan diğer çizgi romanları çok keyifle okurdum. Sadece okumakla kalmaz, eski bir philips teyp ile kayıtlarını bile yapardım. Şimdi ise Nehir için hazır çok güzel bir arşiv mevcut. Onlar ile yavaş yavaş çizgi roman virüsünü Nehir'e de bulaştırmayı hedefliyorum.
Zaman içerisinde Nehir'in burada çizgi roman okuyan fotoğraflarını paylaşabilirim :)
İş Bankası Yayınları , 208 sayfa , 2015